Superval Poletarac – radionica glazbenog novinarstva za mlade započinje u subotu 9. ožujka u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu od 10:00 do 12:00 sati.
Cilj projekta je podići razinu aktivnoga i kreativnog sudjelovanja mladih u kulturi i umjetnosti kroz aktivnosti u koje su mladi direktno uključeni kroz program mentorstva od strane iskusnih profesionalaca, novinara i djelatnika u kulturi, odnosno novinara Ivana Laića i glavnog urednika Ravno do dna portala Zorana Stajčića.
Mladi će u suradnji s mentorima razviti vještine komuniciranja, formulirati i dodatno artikulirati vlastite interese za izvedbene umjetnosti te se okušati u proizvodnji sadržaja u pisanom formatu. Konkretno, dobit će mogućnost da njihov članak bude i objavljen na portalu.
Mentori Ivan Laić i Zoran Stajčić proći će s polaznicima uvod u novinarstvo i novinarske forme, potom kroz primjere uputiti u vještine praćenja, rada na izvješćima i recenzijama.
U radionicu je uključen i jedan koncertni izlazak s mentorima u neki od klupskih prostora u Zagrebu kako bi polaznici stekli uvjete za pisanje koncertnog reporta, a također će se moći iskušati i u pisanju glazbene recenzije po naputcima mentora.
Zasad su planirane tri Superval Poletarac radionica, druga je na rasporedu 16. ožujka, a treća 16. travnja 2024. godine.
Radionice su besplatne. Za formular prijave pišite na urednistvo@ravnododna.com uz obaveznu naznaku u naslovu poruke “Za Superval Poletarac”. Prijave traju do četvrtka 7. ožujka 2024. godine.
Program je potpomognut od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Zahvaljujemo se Centru mladih Ribnjak.