Nakon preslušavanja svih pristiglih prijava peteročlani žiri je odabrao 30 bendova koji će zasvirati na 4. izdanju Supervala koji će se održati 16.6.2023. i 17.6.2023. u Vintage Industrial Baru u Zagrebu.

Ovogodišnji odabir je bio izuzetno težak jer je pristigao rekordan broj prijava, 51! Jedan od glavnih ciljeva festivala je poticanje kreativnosti kod mladih te je autorska glazba bila vodeći kriteriji pri odabiru bendova. Superval nije festival natjecateljskog karaktera, on potiče međusobno povezivanje, razmjenu iskustva, stvaranje i slušanje glazbe te omogućava djeci i mladima da nastupe kao pravi profesionalci u klupskoj atmosferi.

Zahvaljujemo svim bendovima na prijavi, a onima koji nisu odabrani poručujemo da ne odustaju, da nastave s vrijednim radom, da se međusobno povežu s drugima kroz scenu koja se stvara te da se prijave na idući Superval!

Ovogodišnji odabrani bendovi su: D., Extroft, Frequency, Freston, Gabra, Gradske Bitange, Kon+rol, Kunst, Ledena kava, Linija 109, Neodlučni, Nihil, Plazm, Prater, Prazan stan, Prosti prst, Raspad sistema, Razor, Rhaphigaster nebulosa, Slow Cured, Soba 503, Stargazer, Sunshine and Rainbows, Šteker, Teret, The Bills, Thorns, Vaktal, Westsiders, Željezne pilule.