Nakon preslušavanja svih pristiglih prijava četveročlani žiri je odabrao 36 izvođača koji će zasvirati na petom izdanju Supervala koji će se održati u lipnju u Vintage Industrial Baru u Zagrebu.

Bez obzira na to što je srednjoškolcima za prijavu na iduće izdanje Supervala postavljen uvjet da moraju odsvirati autorski materijal, broj prijava je i ove godine bio iznimno velik. Posebno pritom veseli činjenica da su nam prijave stigle iz svih krajeva Hrvatske, pri čemu su se posebno istaknuli Pula s četiri, te Šibenik i Rijeka s po tri prijavljena izvođača.

Još jednom podsjećamo kako Superval nije festival natjecateljskog karaktera, već festival koji podržava kreativno izražavanje i potiče na međusobno povezivanje, razmjenu iskustava, stvaranje i slušanje glazbe te omogućava djeci i mladima da nastupe kao pravi profesionalci u klupskoj atmosferi.

Zahvaljujemo svim izvođačima na prijavi, a onima koji nisu odabrani poručujemo da ne odustaju, da nastave s vrijednim radom, da se međusobno povežu s drugima kroz scenu koju zajedno stvaraju te da se prijave na idući Superval!

Ovogodišnji odabrani izvođači su: 10kre, Annexed, Audioclot, Deathforge, Dipol, FM-13, Freston, Glitter Is Gold, Gro, Ikigai, Just Like The Films, Krakatoa, Ledena kava, Linija 109, Morska bolest, Plazm, Pljusak, Pokvarator, Prater, Prosti Prst, Radiokomunikacija, Raspad sistema, Razor, RetroVizija, Slobodni Pad, Soba 503, Sumnjiva Kvaliteta, Šteker, The Bills, Thorns, Uholaže, Undertaker, VEX, Zadnje sjedište, Zašto ne?, Zippo.